Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

Samenwerken aan Utrecht Gezond!

Op vrijdag 3 juni 2016 hebben GezondNL en de Hogeschool Utrecht (HU) de nieuwste ontwikkelingen in de regio Utrecht op het gebied van gezondheid gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens het minisymposium 'Samenwerken aan Utrecht Gezond!'

Via de links in onderstaand programma krijgt u een impressie van de bijeenkomst: 

Welkom door Harm Drost (directeur Faculteit Gezondheidszorg HU) 

Plenaire inleidingen 
Gezond leven & wonen, Helianthe Kort (lector Vraaggestuurde zorg) 
Utrecht Gezond Polis, Anja van der Aa (directeur GezondNL) 

Workshops  
Samenwerken in de Gezonde Wijk, Karolien van den Brekel (huisarts en initiatiefnemer Gezonde Wijk Leidsche Rijn, Vleuten de Meern), Petra van Wezel (manager Overvecht Gezond) en Daphne Wiersma (Stichting Volte)
Inwoners en professionals aan zet, Jan Smelik (bestuurslid Zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt) & Jan Joost Meijs (directeur gezondheidscentrum Nieuwegein, initiatiefnemer Lijfstyle)  
Virtueel Gezondheidsplein, Carl Verheijen (algemeen directeur gezondheidscentra te Nijkerk) & Jaap Trappenburg (onderzoeker UMCU)  

Discussie
Centrale vraag in de workshops was 'Hoe kunnen Onderwijs, Onderzoek en Praktijk elkaar in de regio versterken?' Klik hier voor 10 concrete aanbevelingen.

Postersessies
HU-studenten hebben posters gepresenteerd van wijkprojecten waarbij zij betrokken zijn (geweest), zoals de Water Campagne, Huiskamer van de wijk en evaluatie van het project 'Gezond werken in Leidsche Rijn'.

Panelgesprek
Met Judith Tielen (VVD-gemeenteraadslid Utrecht), Wil van Erp (onderzoeker HU) en Jurriaan Pröpper (directeur OptiMedis) is er gesproken over de Utrecht Gezond Polis. Een regionaal collectief van verzekerden, gemeenten en werkgevers om preventie en zorg anders (lokaal en regionaal) te organiseren en te financieren (meer in samenhang, prestatiegericht en op basis van shared savings).  De Utrecht Gezond Polis spreekt tot de verbeelding als 1) er voor inwoners ook echt iets te kiezen valt als het gaat om gezondheid en hun leefomgeving, 2) als er met businesscases vanuit de wijk wordt gewerkt die kosten en opbrengsten inzichtelijk maken en 3) als de maatschappelijke prestaties worden gemonitord. 

Sociale infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.