Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

GezondNL op tournee 2014

GezondNLoptourneeTransitie naar GEZONDheidszorg: dichtbij, persoonlijk en laagdrempelig! 

Dat was het motto van een GezondNL op tournee-bijeenkomst op maandag 12 mei 2014 in de raadzaal van de gemeente Nieuwegein. 

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werd door sprekers en aan de hand van scenario's en demo's een nieuwe visie op gezondheidszorg geschetst en bediscussieerd.

Op het programma stonden a) Full service gezondheidspleinen, b) Persoonlijke Gezondheidscheck en c) Bibliotheek als gezondheidsbuddy.

Full service gezondheidspleinen 

Hoe ziet het gezondheidscentrum van de toekomst eruit? Worden naast de basiszorg en multidisciplinaire zorg voor chronisch zieken straks ook het WMO- en MEE-loket, het Centrum Jeugd & Gezin, bibliotheekdiensten, het steunpunt mantelzorgers, de sociale wijkteams en fitness services hier ondergebracht? Met Jan Joost Meijs, directeur De Roerdomp (gezondheidscentrum Nieuwegein). Klik hier voor de presentatie.

Persoonlijke Gezondheidscheck 

Huisartsen en (zorg)partners bieden patiënten steeds vaker online een gevalideerde gezondheidstest aan voor een persoonlijk gezondheidsadvies. Hoe werkt dit en wat is in ontwikkeling? Intermezzo & interactie met de aanwezigen. Klik hier voor de website van de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Bibliotheek als gezondheidsbuddy 

De bibliotheken zetten stappen om lokale gezondheidsinformatie laagdrempelig aan te bieden. Ze organiseren open informatiesessies, onderhouden een website met lokale gezondheidsactiviteiten en werken mee aan lokale lifestyle events. Met Gemma Wiegant, directeur de Tweede Verdieping (bibliotheek Nieuwegein). Klik hier voor de presentatie.

De bijeenkomst was georganiseerd in samenwerking met de gezondheidscentra in Nieuwegein en de bibliotheek de Tweede Verdieping Nieuwegein.

Sociale infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.