Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

#voelmeweerfitvandaag

Op 12 juni 2013 vond bij VNO-NCW / MKB Nederland te Den Haag het symposium #voelmeweerfitvandaag plaats. Een inspirerende bijeenkomst volgens de aanwezigen. Hieronder staat een impressie van de dag, inclusief presentaties (power point, filmpje of factsheet). Klik hier voor een compact verslag (1 A-viertje).  

Welkom door Jaap Koot (UMC Groningen)
Inleiding door Geleyn Meijer (Hogeschool van Amsterdam)
Inleiding door Jan Peter Larsen (Sense Observation Systems)

Workshops

A. Zelforganisatie in de regio: Zelfhulpbrabant.nl is een regionaal netwerk van zelfhulpgroepen op vele thema’s, voor zowel burgers, patiënten als mantelzorgers! Door Wim Venhuisen en Antoinet Henselmans. Klik hier voor het filmpje.

B. Persoonlijke Preventie in de wijk: in de wijk Leidsche Rijn zijn 800 mensen uitgenodigd via de huisarts voor een gezondheidsadvies op maat gekoppeld aan laagdrempelige leefstijlinterventies in de wijk. Door Karolien van den Brekel en Anneleen Rengers, Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en Roderik Kraaijenhagen. Ga naar presentatie.

C. Bewegen met ICT: Beweging.tv maakt het nog leuker en simpeler om ook in de thuissituatie sportief te zijn. Door initiatiefnemer/fysiotherapeut Jip Driehuizen. Ga naar presentatie.

D. Gezondheidsgedrag en self tracking: Om tot duurzaam gezondheidsgedrag te komen is inzicht in de eigen gezondheid essentieel. Door prof. dr. Cees van der Schans, Hanzehogeschool Groningen. Ga naar presentatie.

E. Spelenderwijs en gemotiveerd fit: Wat kan gamen en spelen betekenen om ons te informeren over onze levensstijl, en vervolgens motiveren om gedrag ook langdurig te veranderen? Ellis Bartholomeus van Ellis in Wonderland. Klik hier voor presentatie.

F. Kennisnetwerken als vliegwiel: Rond thema's ontstaan landelijke kennisnetwerken die regio's faciliteren. Met het Kennisnetwerk CVA NL als voorbeeld, door Tonnie van de Laar. Klik hier (PDF) voor een artikel dat is uitgedeeld.

G. Kennisarchitectuur Personalized Prevention (PDF): GezondNL verbindt (online) initiatieven naar één taal en één ontmoetingsplek. Door Anja van der Aa.

Klik hier voor een compact verslag (1 A-viertje) van de dag. Het panel bestond uit Hans Ossebaard (RIVM), Chris Flim (ZonMw), Jan Peter Larsen (Sense Observation Systems), Ulco de Boer (V&VN) en Anja van der Aa (GezondNL).

Sociale infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.