Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

Bustour Bunnik Gezond langs innovatieve projecten

29/01/2016 - De gemeente Bunnik, de Economic Board Utrecht (EBU) en GezondNL organiseerden donderdag 28 januari een bustour langs innovatieve projecten in de zorg. De tour ging langs gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk, vernieuwende zorgvorm Sûnenz Drachten en MFA De Waterbever in Lelystad.

Zorg en welzijn staan ook in de gemeente Bunnik voor grote uitdagingen. Gezondheid, participatie, duurzaamheid en levensloopbestendig wonen worden steeds belangrijker. Thuis of dichtbij, laagdrempelig en vooral met meer zelfregie voor inwoners staan daarbij voorop. Hoe geef je dat op duurzame wijze vorm met inwoners, professionals en partners?

In de bus kregen deelnemers informatie van experts ter voorbereiding op de bliksembezoeken aan de drie locaties. Deelnemers waren onder andere afgevaardigden van: WMO-Raad, gemeenteraad, Buurtzorg, Vitras, Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, GGDrU, Quarijn, Mezzo, Reinaerde, huisartsen en fysiotherapeuten. De tour is de start van een traject waarbij samenwerking, participatie en innovatie centraal staan, met als doelstelling een vitaal en gezond Bunnik voor wonen, werken en leven.

Wethouder Eijbersen: 'Innovatie is essentieel om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te garanderen en om nieuwe verbindingen te leggen tussen cliënten, zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers. Maar het is wel belangrijk daarbij de juiste insteek te kiezen. Doe je innovatie om de zorg goedkoper te maken, dan eindig je met slechtere zorg. Ik geloof dat je op innovatie moet inzetten om de zorg te verbeteren en dat betere zorg uiteindelijk goedkoper is.'

'We willen als gemeente op het terrein van innovatie een voortrekkersrol vervullen. Door het faciliteren van de zoektocht van cliënten, zorgprofessionals en vrijwilligers naar vernieuwende vormen van samenwerken en zorg. Ik vond het mooi om te zien hoe tijdens de busreis verschillende partijen elkaar opzochten, elkaar bevroegen over wat ze hadden gezien en het gesprek begonnen over wat ze met dat voorbeeld in Bunnik zouden kunnen doen. Ik geloof dat daar een mooie start gemaakt werd voor gezamenlijke avonturen.'

Bustour Bunnik Gezond 2016