NRClive: Preventie en Gezondheid

01/11/2018 - Op 1 november vindt van 19.00 tot 22.00 uur een NRClive-debat plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Anja van der Aa van GezondNL gaat in debat met o.a. André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland.

Met de toenemende vergrijzing, stijgende zorgkosten, een onvermijdelijke toename in chronisch zieken en de verwachte tekorten aan personeel is het duidelijk dat het gezondheidssysteem in Nederland écht om moet. En snel.

Wat als we allemaal massaal 100 worden? Hoe houden we dan de zorg betaalbaar en halen we de grootste gezondheidswinst? Dat gaat ons allemaal aan: burgers, professionals, ondernemers, wetenschappers en overheid. Want vitaal en gezond oud worden, dat wil toch iedereen? Los van een systeemverandering wordt het ook hoog tijd dat de zorg beter aansluit op behoeften van burgers en meer vraaggericht wordt in plaats van aanbodgestuurd.

Op 1 november staat het thema 'De gezondheidszorg in transitie' centraal. Hoe bewerkstellig je een slimme systeemverandering waarbij preventie een centrale rol inneemt?

Klik hier voor meer informatie