Uitstellen heeft geen zin!

Door Jochum Jarigsma

Ik loop hard sinds mijn 16e. Vijf jaar geleden zat ik in een zaaltje met 100 man om te leren heldere keuzes te maken in mijn leven. De cursusleider vroeg: "Wie van jullie zou wel een marathon willen lopen?" 64 anderen en ik staken onze hand op.

"Wie van jullie heeft het al gedaan?", vroeg hij vervolgens. Er bleven 5 handen in de lucht. Ik realiseerde me meteen dat ik, en 59 andere mensen, blijkbaar wel de wens hadden om onze doelen te verwezenlijken maar dat in de praktijk niet deden.

Toen ik die avond thuis kwam, heb ik me meteen ingeschreven voor de marathon van New York die 8 maanden later van start zou gaan. 

Wat was ik blij dat ik me meteen gecommitteerd had aan een reis van 2300 euro! Want toen ik eenmaal betaald had, moest ik wel gaan trainen (ik kon toen ongeveer 4 km achter elkaar lopen). 

Er was nog iets anders heel belangrijks in die periode. Mijn vrouw was namelijk eind juli voor ons jongste kind uitgerekend en de marathon was in de eerste week van november. Dus zij zag uiteraard allerlei bezwaren aan mijn deelname. Maar omdat ik me al gecommitteerd had, zochten we samen naar andere oplossingen voor mijn afwezigheid. 

Oma's werden ingeschakeld om op te passen en daar ging ik dan. Huilend van de emotie stond ik super voorbereid en fit bij de start. 

Wat een ervaring! Dat gun ik jou ook. 

Uitstellen is een natuurlijk gedrag, maar het brengt je nergens.  

Napoleon Hill zegt daarover: 

Do not wait, the time will never be 'just right'. Start where you stand, and work whatever tools you may have at your command and better tools will be found as you go along.

Uitstellen heeft geen zin! Er zijn maar weinig voornemens waarbij de situatie echt ideaal is. Stel jouw succes daarom niet uit, maar ga er actief mee aan de slag. 

Jochum Jarigsma is coach/trainer bij www.verkoopresultaat.nl. 
Infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.