Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

Goede voornemens voor 2022

Hieronder staan tien goede voornemens om nog gezonder te leven in 2022. Ze zijn getest door de redactie van GezondNL.

1. Maak zelf groentesappen 

Ze bestaan en worden steeds beter. Sapmakers waar je hele appels, paprika's, wortelen en bieten in kunt persen. Ze produceren het meest pure sap wat er bestaat. Het sap kun je gebruiken voor een smoothie, maar ook zo opdrinken. Combineer eventueel met fruitsappen.

2. Groenten- of fruitabonnement

Biologische winkels en supermarkten leveren elke week seizoensgroenten - en/of fruitpakketten aan huis. Zoek online naar dergelijke initiatieven in jouw buurt en neem een abonnement.

3. Persoonlijke gezondheidstest

Een gezondheidstest helpt om persoonlijk inzicht te krijgen in een gezonde leefstijl en om risico's op ziektes op te sporen. Een hulpmiddel om jouw gezondheid weer in eigen hand te nemen.

4. Koop (e-)boeken over gezondheid

Ben je op zoek naar algemene informatie over voeding en gezondheid? Koop een simpel boekje over het thema met praktische tips of word lid van een van de vele Healthy Webcommunities. Het brengt je op nieuwe ideeën.

5. Organiseer een healthy feestje

Met meergranenpannenkoeken, verse sappen, fruit- of groenteprikkers en een notenbar bouw je een gezond feestje, ook voor en met kinderen! Of organiseer een kookworkshop met allemaal gezonde ingrediënten. Erg gezellig om te doen!

6. Gezonde agenda

Er zijn agenda's die vol staan met gezondheidstips en bijbehorende activiteiten. Het maken van afspraken of optekenen van persoonlijke doelen is nog nooit zo gezond geweest. 

7. Schrijf je in bij een sportvereniging of buurtclub leefstijl

Wil je jezelf echt uitdagen? Word dan lid van een sportvereniging. Zeker doen als je nieuwe sociale contacten zoekt en een beetje competitie niet schuwt. 

8. Een massagearrangement

Een massage lijkt de ultieme verwennerij, maar is cruciaal om verwaarloosde spieren weer aan het werk te zetten. Gun jezelf of jouw geliefde regelmatig deze ontspanning. 

9. Wekelijks wandel- , fiets- of zwemclubje  

Van een fikse wandeling of fietstocht in het weekend profiteer je de hele week. Weet wie in jouw vriendenkring graag meegaan en maak er een heuse wandel- of fietsclub van. Ook zingen is gezond. Vorm met geïnteresseerde buren een koortje. Zwemmen, TaiChi en Shiatsu hebben ongeveer hetzelfde effect. Kun je niet kiezen, zet dan een Buurtclub Leefstijl op, een soort proeverij.

10. Volg een meditatie- of mindfulnesscursus

Heb je veel last van stress? Houden werk of onplezierige zaken je vaak wakker? Leer tijdens een meditatie- of mindfulnesscursus goed naar jouw lichaam te luisteren en jouw gedachten te focussen. Op YouTube staan veel oefeningen voor als je online hiermee aan de slag wil.

Wij wensen jou een gezond 2021!Sociale infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.