Wijkinformatiepunt Utrecht Oost van start

25/08/2017 - Op 1 september gaat het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost van start. Het punt is een laagdrempelige en onafhankelijke informatievoorziening in de wijk. Een soort VVV voor de wijk.

Het Wijkinformatiepunt is opgezet door inwoners uit de wijk Utrecht Oost zelf. Zij merkten dat inwoners de antwoorden op hun vragen over gezondheid, meedoen en leven in de wijk niet goed konden vinden via de huidige kanalen.

Het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost maakt inwoners wegwijs bij informatievragen: waar kan ik heen bij financiële problemen, welke mogelijkheden zijn er voor dagbesteding of meer bewegen, bij welke buurtcommunities kan ik me aansluiten of waar kan ik samen eten met andere wijkinwoners. Ook professionals en ondernemers kunnen bij het Wijkinformatiepunt terecht, zodat ze hun patiënten/cliënten/klanten breder kunnen adviseren.

Met ervaringsdeskundigen en (zorg)professionals organiseert het Wijkinformatiepunt maandelijks een Gezondheidscafé waar specifieke thema's worden belicht. Op 7 september is dat het thema 'Mantelzorg'. Ineke Ludikhuize, wijkinwoner en auteur van het boek '˜Een warme jas', informeert, vertelt en praat met bezoekers over dit thema.

Het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost is elke werkdag geopend: op maandag, dinsdag en woensdag in de ochtend en middag (van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur), donderdagavond (van 17.30 tot 19.00 uur) en vrijdagochtend (van 9.00 tot 11.00 uur). Digitale informatie is te vinden op de website van het punt.

Klik hier voor de website van het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost