Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

Blog: Persoonlijke preventie als leefstijl

22/01/2016 - Sinds 3 jaar ben ik dagelijks bezig met persoonlijke preventie als leefstijl. Het begon met de column 'Persoonlijke preventie als leefstijl' in 2012. Eind 2013 en begin 2015 beschreef ik de behaalde resultaten in een blog. Het goede voornemen is en blijft het verminderen van mijn eigen risicofactor: overgewicht. Welk succes behaalde ik in 2015?

Welke activiteit vind ik leuk om te doen en geeft 'n extra boost aan mijn vitaliteit? Dat is zelfmanagement door beweegactiviteiten (dagelijks en maandelijks) en kg's gratis in te blijven voeren op de online VirtuaGym community. Het maakt mijn persoonlijke voortgang in calorieën verbranden en uren bewegen goed zichtbaar. Het meer bewegen met gemiddeld 1.5 uur per dag is elke week 'n uitdaging. Het is in 2015 in vergelijking met 2014 gemakkelijker gelukt om door te fietsen en te wandelen de uitdaging 'verbrand 3000 calorieën per week' te realiseren.

Uiteindelijk is het resultaat dat ik in 2015 6 maanden tot de beste 10% en 6 maanden tot de beste 5% gebruikers op de VirtuaGym community behoor. Het eerste en laatste kwartaal ontving ik een virtuele Top 10% achievement, en het tweede en derde kwartaal een Top 5%.

Wat echter niet zo goed lukte is het minder eten te continueren. Wel bleef ik gezonder eten door kleinere borden voor het diner en champagneglazen voor de wijn te gebruiken. Mijn ambitie om verder af te vallen is eind 2015 niet gerealiseerd ... mijn gewicht groeide langzaam met 3 kg. Het gewicht is daarmee hetzelfde met dat op mijn nieuwe weegschaal in februari 2013.

Een 'financieel' voordeel van dit gewicht is dat mijn mooie 'setjes' kleren uit 2002 tot en met 2009 - maat 46 - me nog steeds goed passen!!!

Het belangrijkste doel is het minder eten sterker te continueren door elke week 1x 's avonds soep te gaan eten en 3x per week dankzij een gekregen blender een glas groentesap te drinken. Daarnaast blijven het meer bewegen en online zelfmanagement op de VirtuaGym community goede voornemens voor 2016.

Dus ik blijf lekker en goed aan de slag met persoonlijke preventie op drie terreinen! Mijn kennis en vitaliteit verbetert hiermee jaarlijks immers nog op eigen kracht.

Entrepreneur Arina Angerman schrijft blogs, voert acties uit en geeft advies over social media aan (Baby)Boomers V/M.Sociale infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.