Maak kennis met Buurtclub Leefstijl

03/07/2021 - Buurtclub Leefstijl is samen op een gezellige en laagdrempelige manier stilstaan bij een gezonde leefstijl om samen gezonder oud te worden. Het is bedacht door Jolanda Peper, bewoner van Stadsdorp Elsrijk.

Wijkbewoners van Stadsdorp Elsrijk kregen van het bestuur van het stadsdorp in 2019 de uitnodiging om bij hen een droom neer te leggen: een droom die de wijk nóg leuker en prettiger zou krijgen.

Jolanda Peper hád zo’n droom: Buurtclub Leefstijl. Want Jolanda kende door haar werk nauwelijks wijkbewoners en wilde dat graag veranderen om samen gebruik te maken van plaatselijke activiteiten en elkaar te stimuleren om na het werk van de bank te komen! Een buurtclub waarin iedereen zich welkom moet voelen, waar men ervaringen kan delen, samen sporten en elkaar te stimuleren om gezond én lekker te eten om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Dankzij Stadsdorp Elsrijk kwam deze droom uit door een budget ter beschikking te stellen en ruimten. Na een gezamenlijke oriëntatie over leefstijl startte in september 2019 de eerste bijeenkomst, met Jolanda als vrijwillige kartrekker die vol enthousiasme startte om haar droom ten uitvoer te brengen.

Klik hier voor meer informatie.