Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

GezondNL bij Nationale Dialoog

01/03/2019 - Op zaterdag 30 maart 2019 vindt in de Prodentfabriek te Amersfoort de Tweede NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht plaats. Met gastsprekers als Joan Briels (wethouder gemeente Laarbeek)en Raf Janssen (oud-wethouder gemeente Peel en Maas). Daarnaast uiteraard met vele vertegenwoordigers van bewonersinitiatieven en -collectieven. GezondNL is een van de partners.

Het bruist in buurten, dorpen en wijken. Overal zijn inwoners actief om zorg en welzijn anders te organiseren of hun eigen leefomgeving meer duurzaam in te richten. Al dan niet in coöperatieverband organiseren zij met en voor elkaar vervoersdiensten, klusdiensten, dagbesteding, ontmoetingsplekken, thuiszorg, zorgwoningen of een wijkinformatiepunt. De betekenis en impact van deze gemeenschapskracht worden steeds duidelijker.

Tijdens de Tweede NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht staan de condities voor samenwerking in wijken en dorpen centraal. Via dialoogtafels worden rond tien concrete doorbraakstappen aanbevelingen en vervolgacties opgesteld. Deze krijgen een plekje in een Nationaal Convenant Gemeenschapskracht waarvan een conceptversie ter plekke wordt opgesteld.

De Eerste NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht werd op 17 mei 2018 gehouden. Zowel de dialoog zelf als de daarna verschenen Gids voor Gemeenschapskracht met praktijk-voorbeelden en lessen uit de dialoog waren binnen no time ‘uitverkocht’. Het Ministerie van VWS heeft onlangs steun toegezegd voor uitvoering van het Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen dat vorig jaar is gepresenteerd, onder andere voor voortzetting van de NATIONALE DIALOOG.

De Tweede NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht is op 30 maart 2019 te gast bij het We doen het samen! Festival. Dit is een initiatief van KNHM Foundation en VSBfonds. Daarnaast maken Stichting DOEN, het Oranje Fonds, Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) en LSA Bewoners het festival mede mogelijk.

Aanmelden voor de Tweede NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht kan via onderstaande link naar website of door te mailen naar info@dialooggemeenschapskracht.nl. De kosten zijn €10,-, dit is inclusief deelname aan het We doen het samen! Festival.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden