Nieuws & Kennisupdates

• 11/11 - Resultaten GROZUtrecht
• 10/08 - Summerschool GezondNL: Overtui…
• 05/08 - Summerschool GezondNL: Onderne…
• 04/08 - Summerschool GezondNL: Werkvor…
• 01/08 - Summerschool GezondNL: Leiders…
• 05/01 - Gids over gemeenschapskracht
• 30/12 - Blog: Goede voornemens voor 20…


AgendaKennisnetwerk

Werkmodellen
Draaiboeken
Zelfevaluatie
Publicaties


Serviceorganisatie

Projectenbank
Opleidingen
Implementatie
Smart Services


Deel deze pagina via:

Burgerinitiatieven voor een vitaal functionerende samenleving

12/07/2018 - Op 4 juli is een vruchtbare bodem gelegd om gezamenlijk in Nederland de gezondheidszorg te kantelen. Door samen kennis en ervaringen te delen van burgerinitiatieven draagt de coalitie GROZ bij aan het aanpakken van de maatschappelijke uitdaging Gezondheid & Zorg. Regionale initiatieven door én voor burgers leiden tot innovatieve, lokaal gedragen oplossingen in de gezondheidszorg.

Vele initiatieven vanuit het hele land kwamen op 4 juli bijeen om elkaar, aan de hand van tien concrete succesvoorwaarden, te informeren en inspireren. Verschillende presentaties en pitches van burgerinitiatieven gaven goed het belang en de kracht van deze actieve burgers weer, maar ook de obstakels waarmee men te maken krijgt. Zo presenteerde o.a. Anja van der Aa en Nathan Rozema SAMEN030 en Paul Habets Vitaal Vechtdal. Om herkenbare obstakels gezamenlijk aan te gaan, zijn er tijdens de matchmakingmarkt waardevolle matches gemaakt tussen vragers en aanbieders van kennis omtrent burgerinitiatieven.

Vanuit de behoeften die de burgerinitiatieven op deze bijeenkomst hebben opgehaald, organiseert de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) in de tweede helft van 2018 nog een drietal bijeenkomsten met gezondheidsprofessionals, ondernemers en investeerders en financiers. Het doel van GROZ is om hiermee een domino-effect te creëren waardoor partijen gezamenlijk in beweging komen voor een vitaal functionerende samenleving.

De Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en haar coalitiegenoten initiëren een nationale samenwerking op het gebied van de maatschappelijke uitdaging Gezondheid en Zorg: GROZ. GROZ staat voor de kanteling van zorg. Binnen GROZ slaan burgers, zorgprofessionals, bedrijfsleven, financiers en overheid de handen ineen voor een vitaal functionerende samenleving. De gezamenlijke belangen staan hier centraal. Alle partijen werken samen aan concrete complementaire oplossingen en een duidelijke ontwikkelagenda die Nederland gezond en toekomstbehendig maken. De bijeenkomst op 4 juli vormde het startsein van het GROZ initiatief.

Initiatiefnemers van de coalitie zijn ZonMw, Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland), VitaValley, Equalis, Care IQ, OptiMedis Nederland, JB Lorenz.

Klik hier voor meer informatie over GROZ