Goede voornemens voor 2019

Hieronder staan tien goede voornemens om nog gezonder te leven in 2019. Ze zijn getest door de redactie van GezondNL.

1. Maak zelf groentesappen 

Ze bestaan echt. Sapmakers waar je hele appels, paprika's, wortelen en bieten in kunt persen. Ze produceren het meest pure sap wat er bestaat. Het sap kun je gebruiken voor een smoothie, maar ook zo opdrinken.

2. Groenten- of fruitabonnement

Biologische winkels en supermarkten leveren elke week seizoensgroenten - en/of fruitpakketten aan huis. Zoek online naar dergelijke initiatieven in jouw buurt en neem een abonnement.

3. Persoonlijke gezondheidstest

Een gezondheidstest helpt om persoonlijk inzicht te krijgen in een gezonde leefstijl en om risico's op ziektes op te sporen. Een hulpmiddel om jouw gezondheid weer in eigen hand te nemen.

4. Koop (e-)boeken over gezondheid

Ben je op zoek naar algemene informatie over voeding en gezondheid? Koop een simpel boekje over het thema met praktische tips of word lid van een van de vele Healthy Webcommunities. Het brengt je op nieuwe ideeën.

5. Organiseer een healthy feestje

Met meergranenpannenkoeken, verse sappen, fruit- of groenteprikkers en een notenbar bouw je een gezond feestje, ook voor kinderen! Of organiseer een kookworkshop met allemaal gezonde ingrediënten. Erg gezellig om te doen!

6. Gezonde agenda

Er zijn agenda's die vol staan met gezondheidstips en bijbehorende activiteiten. Het maken van afspraken of optekenen van persoonlijke doelen is nog nooit zo gezond geweest. 

7. Schrijf je in bij een sportvereniging

Wil je jezelf echt uitdagen? Word dan lid van een sportvereniging. Zeker doen als je nieuwe sociale contacten zoekt en een beetje competitie niet schuwt.

8. Een massagearrangement

Een massage lijkt de ultieme verwennerij, maar is cruciaal om verwaarloosde spieren weer aan het werk te zetten. Gun jezelf of jouw geliefde regelmatig deze ontspanning. Zwemmen en Shiatsu hebben ongeveer hetzelfde effect.

9. Wekelijks wandel- of fietsclubje  

Van een fikse wandeling of fietstocht in het weekend profiteer je de hele week. Weet wie in jouw vriendenkring graag meegaan en maak er een heuse wandel- of fietsclub van. Ook zingen is gezond. Vorm met geïnteresseerde buren een koortje.

10. Volg een meditatie- of mindfulnesscursus

Heb je veel last van stress? Houden werk of onplezierige zaken je vaak wakker? Leer tijdens een meditatie- of mindfulnesscursus goed naar jouw lichaam te luisteren en jouw gedachten te focussen.

Wij wensen jou een gezond en vrolijk 2019!
Infrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.