Regionale Gezondheid Polis staat in Food-print Rabobank Utrecht

17/10/2016 - De 'Regionale Gezondheid Polis' wordt genoemd in de Food-print die Rabobank Utrecht heeft gemaakt van de steden Utrecht en Nieuwegein. Deze scan is tot stand gekomen aan de hand van deskresearch, literatuuronderzoek en interviews met experts uit de regio.

De letterlijke tekst in de Food-print:

De Gemeente Nieuwegein ondersteunt actief initiatieven die mensen helpen om zelf aan hun gezondheid te werken. De vier grote gezondheidscentra uit de stad werken actief samen aan een zogenaamd ‘lijfstijlnetwerk’, waarin ze partijen binden die allemaal willen bijdragen aan ‘positieve gezondheid’ van de inwoners. Financieel ondersteund door de Gemeente worden zogenaamde welzijns-, bewegings- of cultuurrecepten uitgeschreven waarmee inwoners worden aangemoedigd tot activiteiten die hun gezondheid of welzijn beïnvloeden.

Ook wordt onderzocht of de ‘Regionale Gezondheid Polis’ kan worden geïmplementeerd. Deze polis bestaat uit een de landelijk voorgeschreven basispolis, een aanvullende gezondheidsverzekering die aansluit bij lokale behoeften van inwoners en korting op gezonde producten of (sport)activiteiten in de regio. Daarnaast lopen initiatieven als ‘Buurtkracht’, 'Loop je wijk rijk’ en ‘Gezondheid met een Plus’.

Klik hier voor de Food-printInfrastructuur van de Gezonde Wijk

Werk mee aan het organiseren en het borgen van een infrastructuur van de gezonde wijk
voor en door gezondheidsbewuste inwoners en professionals.